ChipCard

011 30 40 906 e-services@chipcard.rs

O nama

Mi Vam nudimo prodaju preko interneta, bez otvaranja posebnog računa u banci, bez investicije u infrstrukturu, te prihvatanje platnih kartica na internet prodavnicama u Srbiji.

Chip Card, akcionarsko društvo za rad sa platnim karticama je osnovano 2004. godine, na inicijativu Udruženja banaka Srbije i 12 banaka koje su koristile usluge novoosnovanog procesing centra.. Neposredno nakon osnivanja obezbedjeni su neophodni sertifikati najvećih, kako domaćih, tako I inostranih, kartičarskih sistema (DinaCard, Visa, MasterCard, Diners). U 2017. godini Chip Crad market share je oko 30% platnih kartica izdatih u Srbiji i procesiranje cca 30% svih transakcija realizovanih na tržištu Srbije.

Saglasno činjici da je za poslovanje sa platnim karticama, bezbednost podataka najbitniji segment, Chip Card uspešno i redovno svake godine, obnavlja medjunarodnu PCI DSS sertifikaciju, počev od 2008. do danas. Sertifikat je garancija da se sa podacima postupa u skladu sa najvišim sigurnosnim zahtevima kartičarskih organizacija.

Od 2016. godine Chip Card je deo Asseco SEE grupe, sa više od 1300 zaposlenih u 12 zemalja, koja je domenu implementacije sopstvenih softverskih rešenja i usluga jedna od pet najvećih IT kompanija u reigonu jugoistočne Evrope a njene usluge koriste različite industrijske vertikale uključujući finansijski sektor, javnu upravu, administraciju i telekomunikacione kompanije..

NAŠE ISKUSTVO

Kompanija Asseco SEE ima više od 15 godina iskustva u poslovima elektronskog poslovanja. Svoje sisteme za plaćanje nudi kako finansijskim institucijama – bankama, da dalje nude usluge svojim klijentima-trgovcima, tako i trgovcima, preko Chip Card e-commerce porata, za mogućnosti plaćanja karticama na svojim Internet prodavnicama. Asseco grupa usluge e-commerce-a omogućava u preko 13 zemalja, posluje sa preko 25.000 trgovaca i u svom sistemu obrađuje preko 200 miliona transakcija godišnje.

Sistem posluje u skladu sa svim zahtevima kartičarskih organizacija: podržavamo 3D Secure tehnologiju, posedujemo PCI-DSS Level 1 sertifikat, kao i PA-DSS aplikaciju.

U Srbiji, iskustvo u e-commerce-u potičinje od 2008. Godine, kada je preko našeg e-commerce sistema realizovana prva Internet kupovina – komplet ulaznica za Eurosong 2008.

Poslove u vezi sa elektronskim poslovanjem obavlja procesorska kuća Chip Card koja omogućavamo prihvat platnih kartica na preko 70 Internet prodajnih mesta iz različitih oblasti poslovanja. Takođe, od ukupno 5 banaka koje pružaju usluge prihvata platnih kartica na Internetu, 3 koriste Asseco Payment Gateway.

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA